ZOUT ... Wat is de waarheid?

 

Zout wordt steeds meer gezien als de boosdoener van de verhoogde bloeddruk met als gevolg het grote aantal sterfgevallen aan een beroerte, hartinfarct of hartfalen. Maar welk soort zout is hiervoor verantwoordelijk? De natuurlijke zeezoutkristallen? Of industriële zout wat eigenlijk alleen natrium bevat?

Uitgaand van de basis
De embryo, het begin van het leven, groeit in een vloeistof met dezelfde samenstelling als de zee.
Het bloed bevat zo goed als al de elementen van het zeewater.-
Ook de hersenen worden constant omspoeld door een zoutige vloeistof, "cerebrospinale", een vloeistof gefilterd door het bloed.
Dit zijn wetenschappelijke conclusies die de relatie van de zee, met al zijn elementen, aangeven voor het leven.

Het lichaam bevat een niet geringe hoeveelheid zout, circa 200 gram dat wil zeggen 0.28% van het lichaamsgewicht, voor haar fysieke behoefte-.

Ook dit is een op wetenschap gebaseerd feit, waarbij bovendien wordt gesteld dat dit zout met de mineralen en sporenelementen wordt gevonden in het hele lichaam,

  • het beendergestel,
  • de hersenen,
  • de organen,
  • de cellen,
  • het bloed,

niet alleen voor het goed functioneren, maar ook als hulp bij zo goed als alle processen in het lichaam. Het helpt bij de voedsel opname, de vertering en uiteindelijk de uitscheiding ervan. Het zorgt voor een balans in de cellen van het vochtsysteem, uiterst belangrijk voor het hele lichaam en speciaal de hersens. Het is onontbeerlijk voor de werking van het zenuwsysteem, zuurstoftransport van en naar de longen en in feite nog voor zovele andere levensfuncties.

Is dat correct? U kunt het uw dokter vragen en anders lees het in de medische literatuur. Als de elementen van het zout worden beschouwd als de basis voor het goede functioneren van het lichaam, dan is zout als de olie van de motor in onze auto. Zonder olie heeft de motor geen lang leven. Ook dit wordt bevestigd door de wetenschappers; zonder zout gaan we dood. Juister nog; zonder water en zout is leven niet mogelijk!

Waarom wordt zout dan gezien als een boosdoener?


Zout heeft ten onrechte een slechte naam doordat hele volksstammen zich volstoppen met het slechtste meest geraffineerde zout dat er is. Het industrie zout uit de supermarkt dat zwaar verhit en chemisch behandeld is en ontdaan is van belangrijke sporenelementen en mineralen zoals magnesium. Dus mik alsjeblieft dat mooie witte zout in de kliko, het is net zo slecht als wit brood en witte suiker.

Wat is nu wel gezond? Neem 3-4 gram zongedroogd naturel zeezout (grijze kleur) uit bijvoorbeeld Frankrijk per dag in, een mespuntje 30 minuten voor je maaltijd voorafgegaan door 2 glazen water.

Kies dus voor puur natuur, echt zout is cruciaal voor je gezondheid, met name bij mensen met luchtweg aandoeningen en allergieën. Zoutarm is dus net zo slecht als teveel zout eten. Ga voor 3-4 gram echt zout per dag. Laat zout ook nooit meekoken met een maaltijd, boven de 60 graden is alles namelijk elektrisch dood.

Eén liter zeewater bevat ongeveer 35 gram zouten:

24 gram natriumchloride
5 gram magnesiumchloride
4 gram natriumsulfaat
0,7 gram calciumchloride
0,8 gram magnesiumbromide

Door deze samenstelling heeft zeezout een andere smaak dan keukenzout dat voornamelijk uit natriumchloride bestaat.

Als je iets koopt dan moet het echt vochtig grijs zout zijn. Het zeezout uit de winkel komt niet echt uit de huidige zee maar uit mijnen diep in het land waar ooit zee is geweest. Doordat er dus veel regenwater doorheen sijpelt zijn veel kostbare mineralen en sporen gewoon weggespoeld

Ik beveel daarom aan:Solar zeezout,

Dit is een puur, natuurlijk product van de Ionische zee, gekristalliseerd met de energie van de Griekse zon en rijk aan zee mineralen.

Je moet geen geconcentreerd zeewater tot je nemen, maar een verdunning

Als je een jampotje neemt en dat voor 1/3e vult met sel gris uit Guerande, Dode Zeezout of Himalayazout en dan afvult met 2/3e water en schudt, heb je een geconcentreerde zoutwateroplossing die een Sole genoemd wordt.

Daarvan neem je 1 tot 2 theelepels per dag opgelost in een standaard glas water van 250 cl. Op deze manier heb je een isotone oplossing, oftewel een oplossing waarvan het zoutgehalte identiek is aan dat van je bloed, nl. 0,9%.

Van die 0.9% is het mineralengehalte voor maar liefst 98% identiek aan de mineralensamenstelling van gezond bloed.

Je kunt hiermee dus op een simpele, effectieve en goedkope manier je bloed zuiveren en helen door de oorspronkelijke genetische informatie en energie weer toe te voegen. Het enige wat je doet is gebruik maken van de ideale balans die de natuur al voor je heeft samengesteld en deze in de juiste verhouding tot je te nemen. Door het opgelost in water tot je te nemen, voeg je allereerst weer water toe aan het zout waardoor de minerale krachten in intensiteit toenemen. Je maakt als het ware je eigen zeewater. Door dit zeewater echter in de juiste verdunning tot je te nemen in een vloeibare vorm, dezelfde vorm als je bloed, dien je jezelf als het ware een 'bloedtransfusie' toe.

Je bloed herkent deze zoutoplossing en kan er meteen mee aan de gang en transporteert de mineralen naar de cellen die hierdoor geactiveerd worden als nooit tevoren en gaan regenereren i.p.v. degenereren.